Hoe lang gaan vergulde sieraden mee? Vergulde gouden sieraden zijn een populaire toevoeging aan sieradencollecties geworden en worden aangeboden in verschillende stijlen, ontwerpen en maten voor elke smaak. In tegenstelling tot gouden of zilveren sieraden die alleen goed zijn als ze gedragen worden, hebben vergulde sieraden een langere bruikbare levensduur. Vergulde opties variëren sterk op basis van het ontwerp van het stuk en de beoogde toepassing.

Het antwoord hangt af van de manier waarop u ervoor zorgt. Goed onderhoud kan de levensduur van vergulde sieraden jaren verlengen. De belangrijkste regel om te onthouden bij het overwegen hoe lang vergulde sieraden meegaan? Zorg goed voor je sieraden! Het moet minstens één keer per week worden schoongemaakt of gepolijst en op een zachte, droge plaats worden bewaard, zoals uw lades of in een juwelendoos.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u voor uw vergulde items kunt zorgen. Houd er ten eerste rekening mee dat vergulde items van goud zijn gemaakt, dus ze zullen dof worden als ze niet goed worden schoongemaakt en onderhouden. U dient uw vergulde sieraden altijd schoon te maken met een milde zeep en warm water. Gebruik nooit iets zuurs zoals tandpasta of schoonmaakmiddelen op basis van citrusvruchten. Vermijd ook het gebruik van op ammoniak gebaseerde reinigingsproducten, omdat deze de beplating van uw met goud gevulde items zullen verwijderen.

Vervolgens moet u eraan denken om uw vergulde sieraden in een zachte fluwelen doek te bewaren. Een zachte doek laat je vergulde sieraden ademen en voorkomt tevens beschadigingen. Bewaar uw vergulde sieraden niet in direct zonlicht en plaats ze nooit in de badkamer of in de buurt van wandtapijten. Vochtigheid en hitte kunnen ervoor zorgen dat vergulde sieraden snel dof worden.

Als je wilt weten "Hoe lang gaan vergulde sieraden mee?" dan moet u zich ervan bewust zijn hoe delicaat de beplating van uw goudstukken eigenlijk is. Omdat de vergulding zo dun is, is deze uiterst kwetsbaar voor beschadiging door slijtage, hitte, vocht en chemicaliën. Als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt bij het hanteren van uw vergulde artikelen, kunt u in de problemen komen.

Een van de beste manieren om te voorkomen dat je vergulde sieraden moet vervangen, is door ze zorgvuldig op te bergen, en alleen in met fluweel gevoerde fluwelen stof. Het is belangrijk dat u uw vergulde sieraden uit de buurt houdt van zure vloeistoffen zoals jus d'orange, limonade of andere dranken. Je moet ook voorzichtig zijn met het plateermateriaal van de sieraden en proberen het stuk niet met je vingernagels aan te raken, aangezien olie op je nagels moeilijk te verwijderen kan zijn, zelfs met wat milde parfums. Sommige mensen met een gevoelige huid wenden zich tot sieraden die zijn behandeld met een zonnebrandcrème. Anderen kiezen voor een galvanische behandeling, die sporen van de beplating van de sieraden verwijdert, maar de natuurlijke kleur intact laat. De laatste optie is een plating die is gecoat met een lak, en in dit geval moet ervoor worden gezorgd dat de sieraden worden beschermd tegen blootstelling aan UV-licht van een zonnig strand, omdat de lak na verloop van tijd kan vervagen.

Shop hier gouden sieraden!