Het schoonmaken van uw gouden sieraden kan een vervelend proces zijn als u niet de juiste procedure volgt. Als u nieuw bent in de kunst van goudreparatie, wilt u misschien advies inwinnen bij een expert of het heft in eigen handen nemen. U kunt uw goud ook schoonmaken met milde zeep en water, maar als u hier geen ervaring mee heeft, kunt u dit het beste overlaten aan iemand die hiervoor is opgeleid. Er zijn verschillende methoden om goud schoon te maken, variërend van het gebruik van een doek tot het gebruik van speciale apparatuur. De beste manier om uw goud schoon te maken is door het professioneel te laten repareren. Gouden sieraden zijn kostbaar en het laatste wat je wilt, is ze verpesten.

Als je iemand kent die sieraden maakt, kun je tips krijgen om zelf gouden sieraden schoon te maken. Er zijn veel producten op de markt die speciaal zijn gemaakt voor het reinigen van goud, dus u moet weten wat voor soort reinigingsmiddel ze gebruiken. Er zijn ook een aantal online sites die gratis advies geven om u te helpen. Als je op zoek bent naar tips voor het schoonmaken van sieraden die dof of bekrast zijn, dan kun je op een van deze sites kijken wat je moet doen.

Als je je sieraad hebt schoongemaakt en het ziet er nog steeds vies uit, dan moet je ermee naar een professional die gespecialiseerd is in het reinigen van metalen. De reden dat je sieraden een gelige tint hebben gekregen, is omdat het gele ijzer de kans kreeg om te reageren met de lucht, waardoor het dof werd. Dit proces kan worden voorkomen door uw sieraden eenvoudig naar een professionele schoonmaker te brengen.

Vaak kopen mensen goedkope gouden sieraden bij een garage sale of pandjeshuis. Ze zijn zich er niet van bewust dat goud een edelmetaal is en met zorg moet worden behandeld. Mensen die hun gouden sieraden schoonmaken, lopen het risico het stuk te ruïneren. Als je goud eenmaal aan de lucht is blootgesteld, kan het oxideren, waardoor je mooie goud lelijk bruinachtig bruin wordt.

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je gouden sieraden moet schoonmaken als je bedenkt dat het glanzende oppervlak dof is. Aantasting treedt op wanneer bepaalde elementen zoals chloor en zout aan goud worden toegevoegd. Zodra deze verbindingen in het metaal aanwezig zijn, beginnen ze te oxideren, waardoor de kleur van de sieraden geel of zelfs oranje wordt. Het schoonmaken van je sieraden voordat deze oxidatie plaatsvindt, kan ervoor zorgen dat je sieraden niet voor altijd kapot gaan.

Hoe maak je gouden sieraden schoon? Als je merkt dat het metaal is geoxideerd, kun je de aanslagreiniger die je gebruikte om het schoon te maken niet meer gebruiken. In plaats daarvan moet u een speciale reiniger aanschaffen die is ontworpen om oxidatie te verwijderen en uw sieraad in zijn oorspronkelijke glans te herstellen. Mogelijk moet u in verschillende reinigingsmiddelen investeren, zodat u er een bij de hand heeft voor het geval u tijdens uw sieradenreinigingsroutine opraakt. Voordat u een van deze reinigingsmiddelen gebruikt, moet u een klein deel van uw sieraden testen om er zeker van te zijn dat u niets beschadigt.

Hier shop je duurzame gouden sieraden!