Hoe sieraden schoon te maken

Van je alledaagse sieraden tot die waardige stukken die je gewoon op evenementen draagt, er is een goede kans dat al je sieraden een behoorlijke poetsbeurt kunnen gebruiken. Sommige mensen maken hun sieraden exorbitant schoon, terwijl anderen hun sieraden op geen enkele manier schoonmaken. Aangezien snuisterijen draagbare dingen zijn en delicaat kunnen zijn, is het ideaal om een ​​gematigde methode te gebruiken bij het schoonmaken van uw versieringen. Veel blikken wassen en schuren kan onnodige schade aanrichten en door het te weinig te dragen en te weinig schoon te maken, kunnen uw dierbare stukken op de lange termijn beschadigd raken. Er zijn een aantal variabelen die afhankelijk zijn van het soort sieraden. Hier een paar beproefde methodes en tips om je sieraden verzekerd te houden en er goed uit te laten zien.

Preventie en zorg

Wijs eerst een plek in je huis toe om je ringen en andere edelstenen neer te zetten terwijl je boodschappen doet zoals afwassen, cultiveren of het huis schoonmaken. Veel mensen hebben de schuld dat ze hun trouwringen constant om hebben, maar ze moeten worden verwijderd wanneer de kans bestaat dat ze nat of rommelig worden. Probeer je sieraden af ​​te doen onder de douche of bij het aanbrengen van handcrème. Als u dat niet doet, kunnen ophoping van reinigingsmiddelen en vocht in de spleet van uw sieraden terechtkomen en problemen veroorzaken. Voorkom vroegtijdige verkleuring van zilver door het op te bergen in vilt, uit de buurt van andere versieringen en metalen. Bewaar gouden edelstenen in een sieradendoos die ook met vilt is vastgemaakt om vochtvorming en verkleuring te voorkomen.

Juwelen bijhouden

Evalueer vervolgens het soort sieraden dat u moet schoonmaken. Alle fijne versieringen moeten met zorg worden schoongemaakt, maar sommige sieraden hebben een meer delicate methode nodig, zodat ze niet breken of splinteren. Gevoelige materialen - zoals parels en sieraden gemaakt van schelpen, smaragden, opalen of turkoois - moeten met buitensporige aandacht worden behandeld. De herhaling van het schoonmaken van versieringen is ook van belang. De meeste mooie versieringen moeten elke maand of ergens in de buurt worden schoongemaakt om onnodige blootstelling aan vloeistoffen te voorkomen. In het geval dat u uw edelstenen steeds vaker moet of moet schoonmaken, zorg ervoor dat u een delicate strategie gebruikt en blijf uit de buurt van ultrasone reinigers of voeringen. Onnodig gebruik van ultrasone machines voor thuisgebruik kan uiteindelijk stenen doen loskomen, het metaal verslijten en veel meer schade aanrichten. Laat uw edelstenen twee keer per jaar controleren door een bekwame diamantzetter om te garanderen dat ze veilig zijn en op de juiste manier worden schoongemaakt?

Fijne sieraden schoonmaken

De meest beproefde, delicate benadering om fijne sieraden schoon te maken, is om dit thuis te doen met behulp van dit doe-het-zelf-arrangement: een bord, lauw water, een tandenborstel met fijne vezels en een zacht afwasmiddel. Hoe milder de reiniger, hoe beter. Om de doe-het-zelf sieraden schoner te maken, meng je een druppeltje afwasmiddel in een kommetje met wat lauw water. Voor erg vuile fijne sieraden die geen delicate sieradentonen hebben, absorbeert u de edelstenen een paar ogenblikken in de combinatie. (Houd er rekening mee dat gevoelige edelstenen nooit langer dan een paar seconden mogen worden geweekt.) Gebruik vervolgens de tandenborstel om vuil en opbouw voorzichtig weg te poetsen. Gebruik voor moeilijk bereikbare plekken voorzichtig een tandenstoker om deze los te maken. Let tijdens het schoonmaken van de sieraden op losse stenen of beschadigingen die moeten worden verholpen. Als sieradentonen gratis zijn, stop dan met het dragen van de sieraden totdat deze vast zit. Veeg de sieraden ten slotte af en laat ze volledig aan de lucht drogen voordat u ze weer opbergt.

Je kunt hier sieraden shoppen!