Er zijn veel verschillende methoden om zilver te leren schoonmaken. Ze zijn echter niet allemaal even effectief als andere. Als u gewoon een gewoon schoonmaakmiddel op uw ketting gebruikt, kan deze snel dof worden. Als u leert hoe u zilveren kettingen op de juiste manier schoonmaakt, wordt u blootgesteld aan alleen de juiste reinigingsmiddelen voor uw zilveren sieraden.

Puur (95%) zilver kan het beste worden gebruikt in commerciële reinigingsmiddelen of zelfgemaakte recepten die online te vinden zijn. Als je niet graag je was doet, zorg er dan voor dat je schoonmaakproducten voor sterling zilver koopt in winkels of online. Enkele van de meest populaire producten zijn glycerine en magnesium. Als u liever geen sterling zilveren sieraden draagt, kunt u gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken om uw ketting schoon te maken.

Hoe zilveren sieraden schoon te maken

Hoe zilveren ketting schoon te maken ? - Je zilveren sieraden schoonmaken met azijn

Hoe u zilveren kettingen die dof zijn geworden schoonmaakt, kunt u beginnen door ervoor te zorgen dat ze volledig droog zijn voordat u begint. Het is erg belangrijk om ze volledig droog te krijgen, omdat vocht dat overblijft na het wassen of spoelen ervoor kan zorgen dat ze nog meer dof worden. Je kunt ze drogen met een föhn op een lage stand of ze op natuurlijke wijze laten drogen met een handdoek of keukenpapier. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat u ze draagt. Als ze niet helemaal droog zijn, kan er vocht doorheen sijpelen waardoor ze nog meer aantasten.

Als de aanslag niet gemakkelijk loslaat, moet u mogelijk contact opnemen met een professionele schoonmaakdienst. Als u al zilverreinigers in de handel heeft, hoeft u misschien alleen extra te bestellen om de aanslag van nieuwe te voorkomen. Er zijn ook verschillende commerciële zilverreinigers beschikbaar op internet. Deze reinigers kunnen online worden gekocht en bij u thuis worden afgeleverd.

Een techniek om aanslag van een ketting te verwijderen, is het gebruik van een speciale borstel, een wrijfkettingborstel. Dit type borstel werkt op twee verschillende metalen. Controleer de "ounces" op het handvat wanneer u voor het eerst een wrijfkettingborstel koopt. Hoe groter de "ounce", hoe beter de borstel zal werken met het materiaal dat wordt geschrobd.

Een andere manier om aanslag van een zilverdraad te verwijderen, is door een product te kopen dat Pools zilver wordt genoemd. Als je wilt leren hoe je sterling zilver schoonmaakt met dit type product, zul je een poetsmiddel moeten vinden dat speciaal voor zilver is gemaakt. De nagellak moet een vloeistof zijn die veilig te gebruiken is met zilver. Er zijn veel verschillende soorten poetsmiddelen verkrijgbaar. Sommige fabrikanten maken hun poetsmiddelen en andere zijn compatibel met veel van de poetsmiddelen van de grote fabrikanten.

Een andere techniek voor het reinigen van sterling zilver is een elektrische spoeling. Deze techniek werkt goed wanneer u aangetaste aluminium stukken probeert te strippen of schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een doekje of aluminiumfolie aan een kleine elektrische stroom te bevestigen. De stroom droogt het aangetaste gebied en dan wordt het verwijderd door de doek.

Opgemerkt moet worden dat niet alle commerciële zilverreinigers veilig kunnen worden gebruikt met zilver. Niet elke reiniger is veilig te gebruiken met alle soorten metaal, dus u moet het etiket lezen voordat u het koopt. Als je een vloeibare zilverreiniger kunt vinden zonder toegevoegde oliën, zou dat ideaal zijn. Het mag ook geen toevoegingen bevatten.

Als je favoriete sieraad dof is geworden, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de zilveren ketting schoon te maken voordat hij kapot gaat. Ten eerste moet je zilver nooit schoonmaken voordat je het in een beschermende houder bewaart, zoals een fluwelen zakje. Ten tweede moet je nooit proberen om aanslag van je sieraden te schrapen. Probeer ook nooit een armband of ketting te dragen terwijl deze dof is. U beschadigt het metaal en beschadigt het sieraad in zijn geheel.

Een eenvoudige manier om je sieraad te beschermen als het niet in gebruik is, is door er minimaal twee keer per maand met een zachte poetsdoek over te wrijven. Als u veel sieraden draagt, moet u deze vaker inwrijven. U zult merken dat doffe voorwerpen met een lichte glans uit het metaal komen. De wrijvende werking maakt het vuil en puin los dat mogelijk in het metaal is blijven steken en kan vervolgens veilig worden weggegooid.

Als je wilt leren hoe je de zilveren ketting zonder schade schoonmaakt, kun je onder andere gelijke delen witte azijn en water mengen. Dit zal een pasta maken die je royaal op aangetaste gebieden kunt aanbrengen. Laat het mengsel vijftien minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water. Een ander ding dat je kunt doen om sterling zilveren sieraden schoon te houden, is door er een nieuwe laag azijn op aan te brengen nadat je ze hebt schoongemaakt. Azijn geeft je sieraden een frisse glans. Als u echter op zoek bent naar een meer schurend reinigingsproduct dat u op uw nagels kunt spuiten, is de vloeibare vorm van witte azijn de juiste keuze.