Wat betekent 925 op sieraden? Wanneer een ring "Sterling Silver" is met een gele of witte ring, wordt deze "925" genoemd. Wanneer 925 op witgouden sieraden is gestempeld, betekent dit dat het stuk witgoud onder het buitenoppervlak heeft. Het aantal "925" dat op een witgouden ring wordt gestempeld, kan variëren. Hoe meer diamanten op een witgouden ring zijn gezet, hoe hoger de waarde "925" voor de koper aangeeft.

Als je ooit je vergulde of je sieraden hebt laten maken van verzilverd of witgoud, heb je misschien de term "925" gehoord. Je begrijpt misschien niet wat het betekent. Veel mensen zullen uitleggen dat de kleine letters voor de "E" en "O" de zuiverheid of de kwaliteit van het metaal aangeven. De kleine letters staan ​​voor de mindere kwaliteit van het metaal.

Als je goed kijkt naar een van de populaire horloges of ringen, zul je zien dat ze een mantel hebben. Een juwelier stempelt meestal een mooi ontwerp op sterling zilveren of vergulde sieraden met behulp van het keurmerk. Het keurmerk wordt ook wel het kanaal of kanaaltype genoemd. De betekenis van het keurmerk is de begindatum van de creatie van het stuk, meestal rond het uur geplaatst. Veel juweliers gebruiken hetzelfde of een soortgelijk keurmerk, waardoor een unisex sieraad ontstaat.

Bij sieraden waarbij de sieraden een onedel metaal hebben, zoals sterling zilver of goud, wordt het keurmerk in het metaal gestempeld. Het keurmerk wordt ook wel het onderpand of de garantie genoemd. De meeste juweliers gebruiken hun eigen speciale keurmerk op hun stukken. Het metaal dat de juwelier gebruikt om het keurmerk te maken is belangrijk. Sterling zilver, goud en platina werken allemaal geweldig, maar er zijn ook andere metalen die worden gebruikt.

Sterling zilveren of vergulde kettingen en ringen worden bijvoorbeeld vaak gemaakt van 18 karaats goud of platina. De goud- of platina-plating kan helder of ondoorzichtig zijn. Dit type plating is een teken van de kwaliteit van het stuk. Ringen en kettingen die zijn gemaakt met ondoorzichtige kleuren bevatten meestal minder puur goud of platina, terwijl ringen en kettingen die zijn gemaakt met meer puur goud of platina waardevoller zijn.

925 betekent de goud- of zilverlegering die wordt gebruikt bij het maken van de sieraden. Puur vergulde ringen en kettingen zijn erg duur en worden vooral gezien bij degenen die al vele jaren in het vak zitten. Hoewel er goedkopere vergulde ringen te vinden zijn, zijn deze ringen lang niet zo mooi. Gouden ringen worden meestal als cadeau gegeven; als u echter vergulde ringen of oorbellen wilt kopen om aan iemand anders cadeau te doen, wilt u er misschien voor zorgen dat de persoon die het geschenk ontvangt, weet wat het is.

Hier kun je zilveren sieraden shoppen.