Gold filled sieraden zijn gemaakt van een stevige laag puur goud die is bevestigd aan een onedel metaal of puur zilveren basis. De term "gevuld" wordt meestal gebruikt om sieraden te beschrijven die ten minste twintig procent goud bevatten, met uitzondering van het witte goud dat vaak als sierbehandeling wordt gebruikt. De verwante term "rolled gold plated" en "plated gold" kan in sommige contexten legaal worden gebruikt, als de gouden vulling minder dan twintig procent van het totale gewicht van het item uitmaakt. Hoewel sommige gerenommeerde dealers de sieraden vullen met andere metalen die niet de reputatie van goud hebben, zijn de meest voorkomende vullingen goud en zilver.

In zijn pure vorm bestaat goud uit een zeer zacht, kneedbaar stof dat zeer kneedbaar is. Goud wordt beschouwd als een van de meest ideale halfedelstenen. Vanwege deze eigenschap wordt het veel gebruikt als legering in de moderne industrie. Elk sieraad dat vijfentwintig procent of meer puur goud bevat, wordt 'gevuld met goud' genoemd. Hoewel het proces waarmee goud wordt verwerkt en omgezet in sieraden zeer complex is, is de basis van het proces het maken van een dun laagje puur goud dat is bevestigd aan een ander metaal, zoals zilver. Aangezien de met goud gevulde sieraden de ductiele aard van het goud moeten behouden, is er een uitgebreider fabricageproces nodig dan bij gewone sieraden.

Over Gold Fill

Gewoonlijk combineren fabrikanten andere metalen zoals zilver, koper of nikkel met puur goud om met goud gevulde sieraden te maken. Een dunne laag van het metaal wordt bovenop een ander geplateerd, om een ​​met goud gevulde ketting, armband, ring of oorbel te vormen. Sommige fabrikanten maken "op maat gemaakte met goud gevulde" items, waarbij ze een speciale, gespecificeerde hoeveelheid andere edelmetalen toevoegen om het gewenste metaalgehalte te vormen. Om massief gouden sieraden te maken, moet een fijne laag puur goud worden gecombineerd met het basismetaal om een ​​eindproduct te vormen dat vervolgens wordt verkocht.

Een ander gebruik voor gold filled is om grote aankopen te financieren. Als een klant bijvoorbeeld een auto wil kopen, kan hij een lening aanvragen met gewone, met goud gevulde postzegels. De bank zou verifiëren dat de koper de eigenaar van de auto was en, als hij de lening niet kon terugbetalen, zou hij het met goud gevulde geld teruggeven aan de bank samen met de documentatie van de auto waaruit bleek dat de koper inderdaad over het geld beschikte om zijn lening te dekken. Deze methode wordt al jaren door banken gebruikt, maar is een minder bekende manier om een ​​grote aankoop, zoals een huis of een schip, te financieren.

Wat betekenen gold filled sieraden voor de koper? Voor het grootste deel betekent het gewoon dat de koper een artikel koopt dat hem bij zal blijven naarmate hij ouder wordt. In tegenstelling tot het kopen van zoiets als een huis, dat vrij gemakkelijk kan worden verplaatst wanneer dat nodig is, zijn gouden voorwerpen niet zo gemakkelijk te vervoeren, maar gaan ze tientallen jaren mee als ze goed worden onderhouden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw goud gevuld te houden om het later gewoon te gebruiken, is de investering het op de lange termijn niet waard.

Wat betekent goldfill voor de verkoper? Het betekent in wezen dat de verkoper een goed rendement op zijn investering krijgt en dat de koper graag iets koopt dat hem nog vele jaren zal bijblijven. Verkopers moeten altijd proberen puur gouden items voor hun collecties te kopen, maar ze moeten ook een secundaire markt hebben voor met goud gevulde items, zodat ze deze kunnen verkopen als de vraag ernaar laag is. Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen met een oude investering, en veel mensen vinden dit ook een handige manier om geld te verdienen. Of u nu met goud gevulde juwelen verkoopt om geld te verdienen of gewoon op zoek bent naar een plek om ze op te slaan, de investering kan lonend zijn.

Hier shop je gouden sieraden!